Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ukusni fusili sa mlevenim mesom i pečurkama

Ukusni fusili sa mlevenim mesom i pečurkama

Ukusni fusili sa mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Tanjir tople testenine je uvek dobra ideja za večeru"

Potrebni sastojci

  • fusili - 1 pakovanje /500 g/
  • za sos
  • mladi luk - 1 veza
  • mladi beli luk - 1 struk
  • pečurke - 300 g konzervirane
  • mleveno meso - 500 g /svinjetina/
  • pečene paprike - 1 tegla /400 g/
  • paradajz pire - 500 ml
  • parmezan - 20 g rendanog
  • kačkaval j - 150 g
  • origano - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu do pola sipajte vrelu vodu i dodajte malo ulja i prstohvat soli. Pustite da provri.

Paprika se iseče na trake. Mladi luk i beli luk se očiste, operu i sitno iseckaju. Pečurke se ocede i ako su cele, kao u mom slučaju, iseku se na dva dela.

U dubokom tiganju zagrejte ulje i prvo propržite luk i beli luk.

Slede pečurke i paprike. Na kraju dodajte mleveno meso, mešajući žicom da postane mrvičasto.

Dodajte paradajz pire i dve kutlače vode za testeninu. Dodajte začine, parmezan, promešajte i ostavite da se krčka.

Čim voda za testeninu provri, dodajte fusile i kuvajte dok ne budu spremni. Kada je sos gotov, sipajte ga u šerpu.

Nakon što su fusili gotovi, procede se i dodaju u sos. Dobro izmešajte i narendajte kačkavalj na vrhu.

Fusili se peku nekoliko minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, samo na gornjem grejaču, toliko da se kačkavalj istopi.

Ukusni fusili sa mlevenim mesom i pečurkama su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Savršeno pripremljena testenina
14.07.2023 10:08