Način pripreme
Pomešajte teleće, svinjsko i jagnjeće mleveno meso.
Dodajte veoma sitno naseckan luk, so i crni biber, dobro umesite i ostavite sa strane.
U veliku posudu prosejte brašno sa solju.
Razbijte jaje u čašu za merenje, dodajte vodu da bude ukupno 150 ml.
Umtite jaje sa vodom, dodajte u brašno i umesite meko testo za peljmene.
(Pomoću mini pekare ili statičnog miksera mešenje je lakše).
Razvijte testo na nabrašnjenoj radnoj površini u koru i isecite krugove.
U svaki krug stavite po 1 prepunu kašičicu nadeva.
Dobro zalepite krajeve kako bi se dobio polukrug i zatim sjedinite oba kraja polukruga.
U veliku šerpu sipajte vodu, lovorov list i so.
U etapama ubacujte peljmene sa mlevenim mesom u ključalu vodu i čim isplivaju na površinu, kuvajte otprilike 7 minuta.
Peljmene na uralski način servirajte sa kiselom pavlakom ili sosom za peljmene dok su vrući.