Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Sočna torta sa jagodama i spanaćem

Sočna torta sa jagodama i spanaćem

Sočna torta sa jagodama i spanaćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Vazdušasta torta sa jagodama i spanaćem sa svežim šumskim voćem i kremom od krem sira oduševljava neverovatno delikatnim ukusom i delikatnim izgledom."

Potrebni sastojci

  • integralno pšenično brašno - 180 g
  • jaja - 6 komada
  • spanać - 300 g
  • šećer - 180 g
  • biljno ulje - 80 ml
  • prašak za pecivo - 2 1/2 kašičice
  • kora od limuna - 1 kašika
  • krem sir - 680 g
  • maslac - 230 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • vanila - 0, 5 kašičice
  • jagode - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jarka sočna torta sa jagodama i spanaćem biće odlična alternativa popularnom desertu Red Velvet.

Vaydušasta torta sa jagodama i spanaćem sa svežim šumskim voćem i kremom od krem sira oduševljava neverovatno delikatnim ukusom i delikatnim izgledom.

Torta od spanaća je veoma sočna i ne zahteva dodatno prelivanje sirupom. Po želji, jagode se mogu kombinovati sa omiljenim sezonskim šumskim voćem.

Operite sveži spanać i uklonite drške.

Listove spanaća stavite u ključalu vodu i blanširajte 30 sekundi. Zatim blanširani spanać prebacite u posudu sa ledenom vodom da biste sačuvali prelepu smaragdnu boju zelenila. Spanać, ohlađen na sobnu temperaturu, osušite od viška vlage i stavite u duboku posudu, dodajte kašiku kore od limuna.

U dobijenu smesu dodajte biljno ulje.

Blenderom pasirajte mešavinu spanaća, kore od limuna i biljnog ulja u pire.

Zatim dodajte 1 žumance i 50 g šećera (od glavne količine šećera) u dobijenu masu. Smesa se ponovo miksuje dok se ne dobije homogena tekstura.

U posebnoj posudi umutiti tri žumanca i 80 g šećera. Mutite mikserom dok se ne dobije lagana i vazdušasta smesa.

Dodati smesu od spanaća u žumanca umućena sa šećerom. Mešajte sastojke mikserom do homogene mase.

U suvoj dubokoj posudi umutite šest belanaca, dodajući prstohvat soli. Počnite da mutite belanca na srednjoj brzini miksera.

Kada belanca pobele, pojačajte brzinu miksera na maksimum. Bez zaustavljanja mućenja, u belanca u malim porcijama dodajte preostali šećer (50 g). Umutiti belanca u čvrsti sneg.

Umućena belanca pomešati sa mešavinom spanaća i jaja.

Dodajte u porcijama prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo.

Miksujte dok ne postane glatko.

Sipajte testo u pleh obložen kuhinjskim papirom. Pekla sam pravougaone kore.

Pecite na 180 stepeni oko 40 - 50 minuta. Gotovu koru od spanaća stavite na rešetku i potpuno ohladite.

U dubljoj posudi umutite omekšali maslac zajedno sa šećerom u prahu u penasti krem.

Dodajte vanilu i meki krem sir.

Mutite dok ne dobijete gladak i vazdušast krem.

Pažljivo uklonite gornji sloj kore, a zatim oštrim nožem isecite na 2 ili 3 kore.

Sastavite tortu od jagoda tako što ćete kore odozgo obilno premazati kremom, ukrasiti tanko isečenim jagodama.

Sveža i lagana torta sa jagodama i spanaćem u koju će se svi zaljubiti od prvog zalogaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: