Način pripreme
Svinjski ribić sa pire krompirom - omiljena kombinacija!
Operemo svinjski ribić i dobro posolimo. Sipamo maslinovo ulje u posudu i dodajemo u njega začine da napravimo marinadu.
Uvaljamo meso u marinadu i stavljamo u odgovarajuću posudu u frižideru.
Ostavljamo tako sat-dva. Nakon toga uvijamo u alu foliju i stavljamo u air friyer na 200 stepeni oko sat vremena uz neprestano praćenje (svaki air friyer peče drugačije).
Posle trideset minuta okrećemo meso, a 5 minuta pre nego što vreme prođe ga odvijamo da se uhvati zlatna korica.
Pire krompir prirpemamo tako što skuvamo 2 krompira. Dodajemo u njih mleko, so i maslac.
Izgnječimo odgovarajućim priborom. Isečemo svinjetinu iz air friyera na komade i serviramo sa toplim pireom.
Po želji od preostale marinade nakon pečenja pripremamo sos za meso, dodajemo malo brašna i maslac dok ne dobijemo željenu gustinu sosa. Neka vam je slatko!