Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Sočna pita sa breskvama i puslicama

Sočna pita sa breskvama i puslicama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Sočna pita sa breskvama i puslicama
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Pečenu sočnu pitu od breskve možete posuti cimetom. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • žumanca - 2 komada
  • margarin - 100 g
  • šećer - 100 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • Za puslicu
  • belanca 2 komada
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za punjenje
  • breskve - 300 g sveže
  • maline - 150
  • skrob - malo oko 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo za pitu, margarin se mora rastopiti, pa prohladiti.

Kombinujte jaje sa šećerom. Uvodimo margarin, zatim brašno i prašak za pecivo. Možete koristiti trećinu kašičice sode bikarbone, ali ne zaboravite da je ugasite limunom.

Stavite testo na hladno u frižider, sačekajte pola sata.

Izvadite iz frižidera, razvijte oklagijom, prebacite u kalup. Prstima povucite testo i poravnajte, praveći ivicu sa strana.

Umutite belanca i šećer u stabilnu penu, dodati sok od limuna.

Koru za pitu pospite skrobom, malo protresite, ne treba da napravite debeli sloj.

Rasporedite breskve (nasumično iseckane) i maline.

Kašikom raspoređujemo smesu za puslice, možete je staviti u male gomile na vrh voća.

Stavite pitu od breskve u rernu na 35 minuta.

Pečenu sočnu pitu od breskve možete posuti cimetom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: