Način pripreme
Jedan od mojih omiljenih recepata je onaj za rodopski patatnik - ukusan, zdrav i lak za jelo.
Ako tražite recept za savršeni patatnik, našli ste ga! Samo ga pripremite i uživajte u ovom neverovatnom ukusu.
Krompir operite, oljuštite i krupno narendajte. Umutite zajedno jaja i izmrvljeni sir. Dodajte rendani krompir u činiju i dobro promešajte.
Mirođiju sitno iseckati i takođe staviti unutra. Smesu začinite solju, origanom, čubrom, alevom paprikom i biberom.
Pripremamo pleh, obilno ga podmazujemo maslinovim uljem i sipamo smesu unutra. Dobro ga izravnavamo. Stavite patatnik u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite patatnik oko 30 minuta dok ne porumeni.
Patatnik sečemo i serviramo sa prilogom od paradajza.
Savršeni patatnik od jaja i sira u rerni, koji će vas naterati da poližete prste je spreman!