Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani tart»Sbričolata sa tikvicama (Zucchini sbricolata)

Sbričolata sa tikvicama (Zucchini sbricolata)

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Sbričolata sa tikvicama (Zucchini sbricolata)
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ukusan slani tart sa hrskavom koricom od testa sa maslacem Probajte"

Potrebni sastojci

  • kora od testa sa maslacem
  • brašno - 270 g
  • maslac - 120 g
  • jaje - 1 komad
  • parmezan - 50 g (rendan)
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • nadev
  • tikvice - 2 komada oko 400
  • ulje - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • mirođija - 2 - 3 grančice sveža
  • sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ideju za ovu sbričolatu video sam na kanalu Subjektivno o Italiji.

U originalnom receptu nema parmezana, ali sam odlučio da ga dodam i mogu reći da je ispao ukusan slani tart.

Da biste pripremili ovu sbričolatu od tikvica, prvo napravite punjenje.

2 male tikvice isecite na komadiće, posolite po ukusu i dinstajte na malo zagrejanog ulja 10 minuta uz povremeno mešanje.

Na kraju kuvanja dodati sitno iseckani čen belog luka i mirođiju.

Tikvice treba samo malo kuvati da bi ostale hrskave.

Uklonite nadev sa vatre i dodajte krupno izmrvljeni sir.

Promešajte i ostavite da se fil ohladi dok pripremate mešavinu za osnovu tarta.

U posudi pomešajte brašno, so, biber i sitno rendani parmezan.

Promešajte dobro.

Dodajte maslac, hladan i isečen na kockice, i utrljajte ga prstima dok se ne formiraju mrvice od testa.

Umutite jaje i dodajte ga u suvu smesu. Promešajte kašikom.

Trebalo bi da dobijete vlažne, puteraste mrvice.

Pripremite pleh za tart prečnika 24 cm i 3/4 mrvica prebacite u pleh. Preostale mrvice ostavite za posipanje taarta.

Prstima ih raširite kao osnovu, pritiskajući testo. Takođe formirajte malu ogradu.

Zatim dodajte punjenje i poravnajte.

Preko punjjenja posuti ostavljene mrvice testa.

Tart staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta.

Poslužite sbričolatu sa tikvicama ohlađenu.

Odlična ideja za hladno predjelo je ova ukusna sbričolata sa hrskavom korom od testa sa maslacem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: