Način pripreme
Rerna - 170 stepeni.
Kalup za torte sa prstenom - prečnika 24 cm, prekriven papirom za pečenje.
U posudu sipajte brašno, dodajte celo jaje, žumance, dodajte rendanu limunovu koru u celu količinu šećera, prstohvat soli, prašak za pecivo i hladan maslac iseckan na kockice.
Smesa se meša ručnim mikserom dok se ne pretvori u mrvice. Ovakvu smesu, u mrvicama, ostavite u frižideru oko 1 sat.
KREM
Mleko, šećer, skrob, limunovu koru i lagano umućena žumanca sipajte u šerpu. Stavite na umerenu vatru i uz neprestano mešanje ukuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i dodajte kašičicu ekstrakta vanile. Promešajte i ostavite da se ohladi.
U kalupu za tortu, koji je prekriven papirom, sipajte polovinu mrvica testa sa maslacem, sipajte krem preko mrvica i razbacajte trešnje, možete koristiti i jagode. Pokrijte ostatkom mrvica.
Pecite na 170-180 stepeni oko 35-40 minuta. Ohladite i ostavite u frižideru da se stegne.