Način pripreme
Pripremite krem.
Mleko pomešati sa skrobom, dodati žumanca, šećer, vanilu, staviti na umerenu vatru i mešati dok se ne zgusne.
Skinite sa ringle, dodajte maslac, promešajte, prekrijte krem prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
U veću posudu stavite mleko, jaje, maslac, šećer, so i vanilu i promešajte.
U delovima dodajte prosejano brašno sa kvascem, umesite meko testo i ostavite na toplom mestu sat vremena (možete koristiti mašinu za hleb).
Dignuto testo podeliti na 12-14 jednakih delova i svaki deo razvaljati u duguljast oblik.
U sredinu staviti 1-2 kašike krema i oblikovati kiflice (vidi slike).
Ređajte ih na pleh sa papirom za pečenje, pokrijte krpom i ostavite oko 30 minuta.
Kiflice sa kremom premažite svežim mlekom ili jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kiflice sa kremom možete posuti šećerom u prahu.
Velike kiflice kremom za doručak su idealne za svako jutro.
Komentari