Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Domaći paradajz pelat

Domaći paradajz pelat

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Domaći paradajz pelat
Fotografije: Anita
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Za vaše pice, pancerote, pastu - perfektan domaći paradajz pelat"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • so - 16 g
  • šećer - 16 g
  • svež bosiljak - 8 listova
  • biber u zrnu - 20 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz dobro oprati i osušiti.

Staviti u šerpu vodu da provri, spremiti činiju sa hladnom vodom, zaseći unakrst paradajz i na par sekundi spustiti u vrelu vodu, pa izvaditi rešetkastom kašikom i spustiti u hladnu vodu.

Oljuštiti koricu paradajza i iseći paradajz na šnite.

Redjati paradajz u predhodno sterilisane tegle, pritisnuti ali ne previše, u svakoj teglicu treba biti po dva lista svežeg bosiljka, 5 zrna bibera, 4 g soli i 4 g šećera (mera za teglice od 300 ml).

Teglice poređati u lonac i naliti vodom, staviti na šporet da provri i vri 20 minuta, zatim smanjiti temperaturu da voda struji još 20 minuta.

Teglice sa domaćim paradajz pelatom ostaviti u toj vodi do sutradan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: