Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa pavlakom, lukom i šunkom

Zapečeno jelo sa pavlakom, lukom i šunkom

Eustinian YasenovEustinian Yasenov
Početnik
53611
Zapečeno jelo sa pavlakom, lukom i šunkom
Fotografije: Eustinian Yasenov
1 / 4
09/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Toplo zapečeno jelo od krompira sa pavlakom, lukom i šunkom možete jesti za ručak ili večeru."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • salama - 250 g ili šunka
  • luk - 1 glavica veća
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • tečna pavlaka - 250 za kuvanje
  • kačkavalj - 150 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusno zapečeno jelo sa šunkom, koje podseća na gratin - idealno za ručak ili večeru.

Uzimamo krompir, operemo lepo i stavljamo da se kuva. Za to vreme oljuštimo i sitno iseckamo luk Oljuštimo beli luk i sitno iseckamo.

Isečemo šunku/salamu sitno.

Stavljamo luk u malo masnoće da se propži i nakon toga dodajemo beli luk, šunku/salamu i so, biber, alevu papriku i čubar po želji.

Kad se malo izdinstaju dodajemo i pavlaku za kuvanje i mešamo na tihoj vatri dok se ne redukuje.

Krompir je gotov kad bude tvrdo kuvan.

Sačekamo da se ohladi malo i oljuštimo i sečemo na kockice.

Nakon toga stavljamo u namazan pleh i prelivamo redukovanim nadevom

Odozgo narenamo kačkavalj i stavljamo zapečeno jelo od krompira 20 minuta u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Zapečeno jelo od krompira sa pavlakom, lukom i šunkom serviramo dok je još toplo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: