Način pripreme
Ukusno zapečeno jelo sa šunkom, koje podseća na gratin - idealno za ručak ili večeru.
Uzimamo krompir, operemo lepo i stavljamo da se kuva. Za to vreme oljuštimo i sitno iseckamo luk Oljuštimo beli luk i sitno iseckamo.
Isečemo šunku/salamu sitno.
Stavljamo luk u malo masnoće da se propži i nakon toga dodajemo beli luk, šunku/salamu i so, biber, alevu papriku i čubar po želji.
Kad se malo izdinstaju dodajemo i pavlaku za kuvanje i mešamo na tihoj vatri dok se ne redukuje.
Krompir je gotov kad bude tvrdo kuvan.
Sačekamo da se ohladi malo i oljuštimo i sečemo na kockice.
Nakon toga stavljamo u namazan pleh i prelivamo redukovanim nadevom
Odozgo narenamo kačkavalj i stavljamo zapečeno jelo od krompira 20 minuta u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.
Zapečeno jelo od krompira sa pavlakom, lukom i šunkom serviramo dok je još toplo.
Prijatno!