Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Letnja salata sa pečenim lukom i šargarepom

Letnja salata sa pečenim lukom i šargarepom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
432013317
Letnja salata sa pečenim lukom i šargarepom
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
09/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
14 min.
Ukupno
14 min.
Porcije
2
"Ova letnja salata sa pečenim lukom i šargarepom je neverovatno ukusna - savršena za rakiju na terasi"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada (velika)
  • krastavci - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • jaja - 1 komad, kuvano
  • masline - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz i krastavac za letnju salatu. Stavite ih u posudu i začinite uljem i solju. Podelimo ih na 2 tanjira.

Izmrviti sir i narendati kačkavalj na svaku porciju.

Isecite jaje na 4 dela i dodajte po 2 komada u svaki tanjir, takođe po 2 masline.

U zagrejanom tiganju propržite šargarepu, isečenu na kolutiće (pod uglom). Posolite. Rasporedite u tanjire.

Takođe pržimo luk, isečen na kolutiće i posolimo.

Ponovo stavljamo prženi luk na tanjire i letnja salata sa pečenim lukom i šargarepom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: