Način pripreme
Koristim steviju i eritritol koji su 1:! sa šećerom.
Kalup za kuglof je prečnika 20 c spoljašnji, unutrašnji 16.5 cm.
Ako volite slađe, stavite više zaslađivača.
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite na kratko. Nakon toga procedite lepo kroz gazu ili cediljku.
Žumanca i belanca odvojite. Žumanca stavite u blender sa tahinijem, tikvicama i vanilom. Lepo promešajte. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke i ponovo dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u posudu.
Belanca umutite u sneg i postepeno dodajte u drugu smesu.
Kalup za pečenje namažite sa malo maslaca/kokosovog ili kravljeg/ i nakon toga sipajte u smesu.
Čokoladni kolač sam pekla u air friyer-u.
Uključite air fryer da se ugreje na programu bake 5 minuta na 200 stepeni. Nakon što prođe vreme namstite program na 160 stepeni i 20 minuta.
Na kraju pecite još 10 minuta na 170 stepeni.
Možete peći keto kolač sa tikvicama u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.