Način pripreme
Zeca sam isekao na porcije i meso ispržio na vrelom ulju do zlatne boje sa svake strane.
U šerpu sa mesom dodao sam krupno iseckan crni luk, celu sitnu šargarepu, crni biber u zrnu, lovorov list, so, peršun i zalio vodom toliko da prekrije proizvode.
Meso sam kuvao 30 minuta u ekspres loncu.
Zatim sam meso i šargarepu izvadio u pleh i procedio bujon. Deo sam iskoristio za sos, a ostatak sam ohladio, flaširao i zamrznuo za drugo jelo.
Kada skuvam meso i imam ostatak bujona od zeca, zamrznem ga tako da ga uvek imam pri ruci. Kada mi zatreba, stavim flašu u posudu sa toplom vodom i za pola sata imam ukusni bujon.
Sos sam pripremio tako što sam zagrejao maslac i u njemu pržio brašno dok ne promeni boju.
Zatim sam dodavao u tankom mlazu, mešajući stalno, šolju bujona i šolju belog vina.
U sos sam dodao pečurke i ostavio da se krčka nekoliko minuta.
Meso sam prelio vrelim sosom i stavio pleh sa zecom u zagrejanu rernu da se peče 20 minuta, dok ne porumeni.
Dinstani zec sa pečurkama u vinskom sosu možete poslužiti uz belo vino i omiljenu svežu salatu.