Tempura škampi

Retseptite na IvetoRetseptite na Iveto
Početnik
9128
Tempura škampi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pažnja! Tempura škampe možete poslužiti na ražnjićima radi lakšeg konzumiranja."

Potrebni sastojci

  • škampi - 500 g
  • kukuruzno brašno - ili kukuruzni skrob
  • pšenično brašno
  • jaja - po želji
  • voda
  • led
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Najkomplikovaniji deo ovog recepta je priprema samih škampa, koji moraju biti sveži (odnosno ne ružičasti, koji su već blanširani).

Uklonite ljusku, ali ostavite rep. Uklanjate crne vene koje se nalaze duž dužine tela.

Zatim se malo iseku sa obe strane i izvuku tako da postanu dugački.

Pripremite tempura smesu: hladna voda, preporučljivo je da stoji neko vreme u frižideru. U vodu može da se doda jaje, ali ja više volim bez jajeta.

Zatim se dodaje pšenično brašno, koje ne mora biti savršeno umućeno, ali ipak ne bi trebalo da bude velikih grudvica. U ovu smesu se dodaju kockice leda kako bi se obezbedila niska temperatura smese tokom njene upotrebe.

Pripremljeni škampi se prvo umoče u kukuruzno brašno ili skrob (ja više volim brašno), zatim u hladnu smesu i prže u zagrejanom ulju na oko 170 stepeni.

Pržite škampe vrlo kratko, inače postaju suvi i preprženi.

Tempura škampe možete poslužiti na ražnjićima radi lakšeg konzumiranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: