Način pripreme
Zečetina sa povrćem u glinenoj đuvečari - aromatična, ukusna i omiljena celoj porodici.
Koristim domaći mladi krompir ili kupljen. Očistimo i isečemo na 4 komada svaki.
Luk očistimo i sečemo krupnije. Svežu nanu sečemo sitno. Šargarepu ljuštimo i sečemo na krugove reckastim nožem.
Sečemo zečetinu na porcije. Odvajamo 4 komada. U mom slučaju zec je bio od 3 kg. Odvojila sam 4 porcije od 1kg. Na dno glinene đuvečare stavljamo ½ ulja.
Na dno krompir, luk i šargarepu, prethodno začinjene solju, biberom, nanom i čubrom suvim.
Svako parče zečetine posipamo sa obe strane solju, biberom i alevom paprikom. Poređamo meso odozgo.
Posipamo nanom. Sipamo vodu i sok od paradajza - domaći, mleveni paradajz iz flaše. Sipamo drugu polovinu ulja. Stavljamo poklopac. Stavljamo u rernu i pečemo zečetinu sa krompirom na 250 stepeni 100 minuta, posle skidamo poklopac i pečemo još 10 minuta. Serviramo đuveč sa zečetinom.