Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Zečetina sa povrćem u glinenoj đuvečari

Zečetina sa povrćem u glinenoj đuvečari

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Zečetina sa povrćem u glinenoj đuvečari
Fotografije: Veselina
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Zečetina sa povrćem u glinenoj đuvečari - aromatična, ukusna i omiljena celoj porodici."

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 kg /4 komada, porcije/
  • krompir - 20 komada, sveži mladi krompir
  • luk crni - 2 komada
  • šargarepa - 4 komada
  • čubar - 2 prstohvata
  • nana - pola veze
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • ulje - 100 ml
  • sok od paradajza - 250 ml
  • voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zečetina sa povrćem u glinenoj đuvečari - aromatična, ukusna i omiljena celoj porodici.

Koristim domaći mladi krompir ili kupljen. Očistimo i isečemo na 4 komada svaki.

Luk očistimo i sečemo krupnije. Svežu nanu sečemo sitno. Šargarepu ljuštimo i sečemo na krugove reckastim nožem.

Sečemo zečetinu na porcije. Odvajamo 4 komada. U mom slučaju zec je bio od 3 kg. Odvojila sam 4 porcije od 1kg. Na dno glinene đuvečare stavljamo ½ ulja.

Na dno krompir, luk i šargarepu, prethodno začinjene solju, biberom, nanom i čubrom suvim.

Svako parče zečetine posipamo sa obe strane solju, biberom i alevom paprikom. Poređamo meso odozgo.

Posipamo nanom. Sipamo vodu i sok od paradajza - domaći, mleveni paradajz iz flaše. Sipamo drugu polovinu ulja. Stavljamo poklopac. Stavljamo u rernu i pečemo zečetinu sa krompirom na 250 stepeni 100 minuta, posle skidamo poklopac i pečemo još 10 minuta. Serviramo đuveč sa zečetinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: