Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pesto Siciliana

Pesto Siciliana

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Pesto Siciliana
Fotografije: Juliya
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pesto Siciliana je delikatan, ne sasvim običan, ali veoma ukusan i aromatičan, gde glavnu ulogu ima paradajz."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada (300 g)
  • bosiljak - 25 g
  • parmezan - 50 g
  • pinjoli - 25 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz oljuštiti, odstraniti semenke, sitno iseckati i prebaciti u cediljku da se ocedi višak tečnosti.

Stavite paradajz i bosiljak u seckalicu ili blender i sameljite ih.

Dodajte pinjole, beli luk, parmezan i maslinovo ulje i miksajte dok se ne dobije homogena smesa.

Začinite solju i biberom.

Pesto Siciliana je delikatan, ne sasvim običan, ali veoma ukusan i aromatičan, gde glavnu ulogu ima paradajz.

Može se koristiti kao sos za špagete, sos za sendviče, a zašto ne i kao sos za meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ocena 5
15.08.2024 17:11
Anonimni
Anonimni
Odlično! 0bozavam soseve.
15.08.2024 17:10