Način pripreme
Odvajamo žumanca od belanaca.
Žumanca zajedno sa šećerom, vanilom i rendanom korom od pomorandže i 4 supene kašike mlake vode umutimo mikserom na penu.
Uključujemo rernu prethodnoda se ugreje na 200 stepeni ako je sa ventilatorom.
Nakon toga dodajemo brašno, preporučuje se da se proseje i ponovo mutimo mikserom.
Belanca umutimo na čvrst sneg i pomešamo sa testom.
Kalup namažemo masnoćom, stavljamo testo i poravnamo.
Pečemo koru u prethodno ugrejanoj rerni oko 20 minuta ili proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva.
Vadimo i ostavljamo sa strane da se ohladi.
Puding od vanile pripremamo prema uputstvu na pakovanju i ostavljamo da se ohladi, možemo pokriti streč folijom da se ne suši.
Maslac mikserom umutimo na penu, dodajemo u puding i mešamo. Ako je previše gust krem dodajemo 1/2 supene kašike vode.
Pavlaku umutimo i dodajemo u krem. Na kraju dodajemo i mlevene lešnike.
Koru za tortu isečemo hrizontalno na dva dela. Po želji možemo preliti kore kompotom ili mlekom.
Prvu koru namažemo sa polovinom krema i odozgo stavljamo drugu koru. Pokrivamo kolač sa piškotama preostalim kremom od maslaca gore i sa strane.
Pomorandže za ukras operemo i osušimo. Rendamo deo kore. Oljuštimo pomorandžu i odvojimo žilice. Isečemo pomorandžu na sitne komade i ređamo odozgo po želji.
Na kraju dodajemo nekoliko lešnika po želji.
Za bolju čvrstinu isečemo na dva dela pola pakovanja piškota i poređamo sa strane.
Vežemo mašnicom za elegantan završetak odličnog kolača od pomorandže sa piškotama.
Komentari