Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Keto prlenka sa kačkavaljem i belim lukom u air friyer-u

Keto prlenka sa kačkavaljem i belim lukom u air friyer-u

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Keto prlenka sa kačkavaljem i belim lukom u air friyer-u2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Jedna zdravija varijanta omiljenih prlenki. Uživajte u ukusnom hlebu bez brige o vašoj liniji"

Potrebni sastojci

  • brašno od semena suncokreta - 40 g
  • husk - 14 g
  • prašak za pecivo - 4 g
  • so - 1/4 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • sirće - 3 ml
  • topla ili vrela voda - 60 ml
  • rendani kačkavalj - malo, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Keto prlenka sa kačkavaljem i belim lukom u air friyer-u za obožavaoce keto recepata u fritezi na vazduh.

Prvo pomešamo suve sastojke i promešamo. Jaje umutimo i onda dodajemo. Sirće i vodu dodajemo na kraju. Sve lepo promešamo.

Uzimamo list papira za pečenje i namažemo maslacem. Mokrim rukama rasporedimo testo u krug oko 20 cm. Stavljamo da se peče na programu bake - 165 stepeni.

Prvo pečemo 7 minuta, posle okrećemo i pečemo još 3 minuta. Na kraju dodajemo malo rendanog kačkavalja. Pečemo keto hleb na 185 stepeni oko 3-4 minuta.

Možemo peći prlenke i u rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: