Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Piletina u marinadi od vina i pesta

Piletina u marinadi od vina i pesta

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Piletina u marinadi od vina i pesta
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Aromatične pileće šnicle pripremljene sa specijalnom marinadom i prilogom po izboru!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • belo vino - 100 ml
  • pesto - 3 - 4 kašike
  • med - 1 kašičica
  • senf - 1 kašika
  • čili sos - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašika
  • nana
  • so
  • biber
  • ulje - za podmazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Pripremite marinadu tako što ćete vino sipati u posudu. Slede senf, pesto, med, čili, soja sos i malo ulja. Dobro promešamo.

Očistite piletinu od žilica i opni i isecite ga na filete. Zatim sam presekao komade na 2 - da bi šnicle bile manje.

Sve pripremljene komade mesa rasporedite na dasku za sečenje i začinite solju, biberom i nanom. Pileće šnicle istrljamo i umočimo u posudu sa marinadom da odstoje.

Zagrejte tiganj sa malo ulja i pržite pileći file sa obe strane do zlatne boje. Pošto piletina obično pušta vodu, preporučujem da zapečatite komade sa obe strane - oni će pustiti vodu. Izvadite ih na tanjir, izlijte višak tečnosti iz tiganja i vratite meso u tiganj da se prži. Inače se kuva u vodi.

Poslužite uz prilog po želji - od salate, preko krompira do pirinča, sve ide.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: