Način pripreme
U posudi pomešajte jaja sa šećerom. Kada smesa pobeli, dodajte maslac. Posebno prosejte sve suve sastojke kroz sito. U mešavinu jaja ravnomerno dodajte pavlaku, mlaćenicu i kafu, pa polako dodajte suve sastojke.
Mešasjte dok ne postane lepo i mekano. U zavisnosti od toga da li želite deblje ili tanje kore, ispecite 3 ili 5 kora.
Peći na papiru za pečenje između 20 i 25 minuta u umerenoj rerni. Ostavite pripremljene kore da se ohlade.
U posudi umutite belanca dok ne dobijete vazdušasti sneg. Pažljivo dodajte šećer. Stavite posudu u drugu posudu sa vodom na šporetu, pazeći da ne skuvate belance. Kada se šećer istopi, izvadite posudu iz vode.
Počnite da dodajete maslac, stalno mešajući. Dodajte ostale proizvode i nastavite da miksate dok se ne dobije glatka smesa.
Napravite ganaš zagrevanjem pavlake na pari. Kada skoro provri sklonite sa ringle i u nju stavite izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Sastavljanje torte:
Stavite jednu koru. Odozgo premažite kremom od maslaca. Ređati seckane jagode. Ponovite sa preostalim korama. Namažite kremom sa svih strana torte.
Uzmite punu kutlaču ganaša i sipajte u sredinu gotove torte tako da se ležerno sliva niz strane. Jagode ostavljene za dekoraciju umočite u preostali ganaš i stavite na čokoladnu tortu.
Božanstvena torta za voljenu osobu je spremna.