Pečene tikvice sa sosom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30471
Pečene tikvice sa sosom
Fotografije: Rositsa Marinova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Letnje iskušenje za sve koji žele da jedu i ukusno i zdravo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg ili više po želji
  • so - otprilike, po želji i ukusu
  • biber
  • kari - 1/2 kašičice
  • ulje
  • za sos
  • beli luk - 3 čena, ispasirana
  • kiselo mleko - 500 g
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • mirođija - 2 - 3 kašike, sitno naseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na kolutove srednje debljine. Ređajte ih u nauljeni pleh, začinite začinima.

Prelijte uljem i pecite do zlatne boje. Po želji, možete ih jednom okrenuti.

Kiselo mleko umutite sa belim lukom, pavlakom, maslinovim uljem, mirođijom i solju po ukusu. Poslužite porciju tikvica i sipajte deo sosa u sosijeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: