Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Patlidžan u paradajz sosu

Patlidžan u paradajz sosu

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Patlidžan u paradajz sosu
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Neverovatno kakva se sve ukusna jela mogu napraviti od samo 2 vrste povrća"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 800 g iz tegle
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • ulje
  • so
  • kumin
  • peršun - 4 stabljike
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja.

Patlidžan pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.

Na zagrejanom ulju propržite seckani crni i beli luk i dodajte paradajz, kratko kuvajte dok sos ne počne da se zgušnjava, začinite solju, biberom i kimom po ukusu. Skinite sa vatre i pospite seckanim peršunom.

Patlidžan možemo poređati u slojevima u tepsiju i između njih rasporediti sos ili sos sipati direktno u tepsiju u kojoj smo pekli patlidžan.

Pečemo jelo još 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: