Način pripreme
Oljuštite patlidžan na trake i odstranite drške. Isecite patlidžan na krugove.
Natopite ih u hladnoj vodi i posolite obilno solju. Ostavite oko 20 minuta, da se odstrani gorki ukus. Operite patlidžan i osušite ga kuhinjskim ubrusom.
Zagrejte ulje i ispržite patliždan dok ne postane zlatast sa obe strane.
Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Ispržite i njega i dodajte u patlidžan.
Ispecite paprike, a prethodno odstranite deo sa semenkama. Poparite paprike u najlon kesi i oljuštite ljuske.
Isecite ih na parčiće i dodajte ih u ostalo povrće.
Očistite paradajz, isecite na parčiće i sameljite u blenderu.
Stavite u odgovarajuću duboku posudu na ringlu i skuvajte. Nakon što se količina prepolovi dodajte pre toga pripremljeno povrće.
Kuvajte dok se sos ne zgusne.
Začinite solju, dodajte šećer i sirće. Nije neophodno da dodajete više ulja, jer su luk i patlidžan upili dovoljno pri prženju.
Dodajte začine - čubar i biber.
Nakon što se jelo ohladu sipajte ga u suve tegle. Zatvorite poklopcima.
Kuvajte 20 minuta od kad provri.
Sjajno jelo za zimu sa letnjom aromom!
Pri serviranju dodajte sitno istucan beli luk.