Način pripreme
Očistite i isecite na polovine prokelj.
Zagrejte polovinu maslaca i zapržite prokelj dok ne dobije lepu zlatastu boju. Izvadite i u istu masnoću dodajte preostali maslaca, zapržite i usitnite luk i beli luk.
Čim omekšaju dodajte i opran pirinač. Zapržite ga i razredite sa malo toplog bujona.
Čim pirinač upije tečnost, sipajte još. Mešajte s vremena na vreme i sipajte bujon dok se potpuno ne potroši.
Pred kraj kuvanja rižota pospite majčinom dušicom, solju i biberom. Pospite parmezanom i vratite prokelj u posudu.
Rižoto sa prokeljom i parmezanom je gotov.
Komentari
Doduše nisam imala majčinu dušicu i povrtni bujon,umesto toga sam koristila malo bosiljka i goveđu bujon. I bez obzira na to ispao je odlično.
Takođe nisam dodatno solila.