Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od pečuraka»Krem čorba od pečuraka sa topljenim sirom

Krem čorba od pečuraka sa topljenim sirom

ralitsaralitsa
Početnik
81
Krem čorba od pečuraka sa topljenim sirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"I više topljenog sira da stavite nećete pogrešiti - jer će tako čorba biti samo ukusnija"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • voda - 1, 5 litar
  • pavlaka - 100 ml
  • topljeni sir - 50 g
  • so
  • biber
  • čubar
  • ulje - 50 ml, ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo šargarepu i luk u masnoći i dodajemo isečene pečurke, nakon što omekšaju pečurke sipamo pripremljenu vodu u dodajemo isečen krompir.

Nakon što provri čorba dodajemo topljeni sir i pavlaku. Začinjavamo po ukusu.

Pasiramo ručnim mikserom i serviramo sa krutonima ili prepečenom kriškom sa belim lukom, maslinovim uljem i origanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: