Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Dinstani krompir»Dinstani krompir sa maslacem i bugarskim lukom

Dinstani krompir sa maslacem i bugarskim lukom

Dinstani krompir sa maslacem i bugarskim lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Veoma ukusan i lagan dinstani krompir sa aromom bugarskog luka... mmm"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, mladi
  • so
  • maslac - 100 g
  • bugarski luk - 2 kašike, suvi
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i operite ga. Isecite ga na kocke.

Stavite ga u pleh koji se ne lepi. Dodajte maslac i ulje. Začinite solju i sipajte 1 šolju voda.

Pokrijte pleh folijom i stavite u zagrejanu rernu. Kuvajte dok krompir ne omekša.

Poslužite dinstani krompir posut bugarskim lukom - ukus je neverovatan!

Krompir dinstan sa maslacem i bugarskim lukom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: