Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa kolenicom i bukovačom

Pirinač sa kolenicom i bukovačom

Pirinač sa kolenicom i bukovačom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Hoćete li sami jesti ove nežne i mirisne kolenice ili ćete ih podeliti sa nekim?"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • bukovača - 300 g
  • svinjske kolenice - 500 g bez kostiju
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica srednje veličine
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno ga iseckajte. Dinstajte ga na ulju dok ne omekša.

Dodajte meso od kolenice i pečurke bukovače isečene na odgovarajuće komade. Mešajte i kuvajte dok proizvodi ne promene boju.

Operite pirinač dok skrob ne otpadne. Ocedite ga od vode i dodati ostalim proizvodima.

Promešajte i kuvajte 1-2 minuta. Začinite solju i biberom.

Sipajte smesu u odgovarajući pleh. Sipajte toplu vodu dok ne pokrije pirinač.

Pecite pirinač u rerni dok voda ne ispari. Pirinač i kolenice treba da budu mekani.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom.

Pirinač sa kolenicom i bukovačom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: