Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Posni pasulj sa bukovačom u tiganju

Posni pasulj sa bukovačom u tiganju

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
491128
Posni pasulj sa bukovačom u tiganju
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Posni pasulj u tiganju - izuzetno ukusan i jednostavan za pripremu. Dopašće se i onima koji ne poste."

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 400 g, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada
  • bukovača - 6 komada
  • paradajz pire - 300 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • praziluk - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • divlja nana
  • selen
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Za posni pasulj u tiganju šargarepe i luk se operu, očiste se i sitno naseckaju.

Crvena paprika se opere, očisti se od semenki i nasecka na kolutiće. Pečurke bukovače se naseckaju na krupne komade.

Povrće se dinsta u tiganju sa malo ulja i čim omekša, dodaje se i pasulj isceđen iz konzerve, zajedno sa začinim - so, crni biber, divlja nana i selen po ukusu, kao i paradajz pire.

Posni pasulj se ostavlja na nekoliko minuta uz neprestano mešanje. Poslužuje se posut peršunom.

Pogledajte i neke važne savete za kuvanje ukusnog pasulja. Saznajte takođe kako da napravite pasulj pečen u rerni ili omiljenu čorbu od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: