Način pripreme
Jagnjetina se očisti od kožice i iseče na porcije. Stavi se u ekspres lonac u blago posoljenu vodu, tek toliko da je dobro preklrije, dodaje se ruzmarin i kuva se oko 40-50 minuta. Meso se izvadi u posudu za pečenje, a bujon se procedi i sačuva.
Luk, tikvice i šargarepa se oljušte, očiste i iseku na kocke (kao za musaku). Prebace se u posudu kod mesa. Pirinač se opere i procedi od vode i sipa u posudu.
Dodaje se 5 šolja vrelog bujona, začini (so po ukusu, biber, kurkuma, i nana), sve se mnogo dobro promeša, izravna se kašikom, na kraju se raspoređuje maslac, preliva se uljem i peče se u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena na 180 stepeni.
S vremena na vreme se meša kašikom i ponovo se ravna. Beli luk se oljušti, iseče na sitno, peršun se takođe usitni i pomeša s konzervisanim paradajzom.
Nakon što je jelo skoro gotovo, posuda se izvadi, pospe se smesom od paradajza i vraća se u rernu na oko 10 minuta. Jelo se servira vruće, dekorisano krugovima svežeg luka i celim ili na četvrtine isečenim čeri paradajzom.