Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Vegetarijanski burgeri od sočiva

Vegetarijanski burgeri od sočiva

Vegetarijanski burgeri od sočiva
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Prijatno iznenadite svoje prijatelje koji ne jedu meso ukusnim burgerima bez mesa!"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • paradajz - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • so
  • peršun
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite povrće na male komade. Operite sočivo i prokuvajte ga do spremnosti /nemojte da ga prekuvate da se ne raspadne/.

Zagrejati ulje i staviti povrće. Kuvati dok ne omekša. Dodajte sočivo i uz stalno mešanje dinstajte još 2-3 minuta.

Ohladite i začinite solju. Pasirajte do grublje konzistencije.

Uz pomoć obruča za pecivo oblikujte burgere i pažljivo ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i prethodno premazan uljem.

Pecite ćuftice od povrća u zagrejanoj rerni 10-12 minuta. Ako želite da budu hrskaviji, možete produžiti vreme pečenja.

Vegetarijanski burgeri od sočiva su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: