Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Janija sa jajima, paprikama i paradajzom

Janija sa jajima, paprikama i paradajzom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Janija sa jajima, paprikama i paradajzom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
29/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Janija sa jajima, paprikom i paradajzom je letnje jelo koje se služi uz hleb."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • paprika - 1 kg
  • aleva paprika
  • paradajz - 1 kg
  • šećer
  • čubar
  • biber
  • so
  • jaja - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno isecka. Paprika se opere i očisti od peteljki i semenki.

Paprika se isecka na male trake.

Zagrejte ulje u loncu. Dodajte luk i paprike da se prže. Povremeno se meša. Operite paradajz.

Očistite ga i isecite na kockice. Aleva paprika se dodaje u lonac da se prži. Dodajte paradajz. Šećer se dodaje da ubije kiselost paradajza. Promeša se.

Letnji paprikaš pokriti poklopcem da se sve povrće dobro dinsta.

Voda se zagreva u ekspres loncu. Dodajte čubar i biber. U podlogu janije dodaje se ključala voda.

Kada smesa proključa, počnite da mutite jaja. Ubacujte ih različite krajeve posude da biste ih razdvojili.

Kuvajte dok se jaja ne skuvaju i dok se janija od paprike ne devede na željenu gustinu.

Začinite solju.

Janija sa jajima, paprikom i paradajzom je letnje jelo koje se služi uz hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: