Način pripreme
Luk se očisti i sitno isecka. Paprika se opere i očisti od peteljki i semenki.
Paprika se isecka na male trake.
Zagrejte ulje u loncu. Dodajte luk i paprike da se prže. Povremeno se meša. Operite paradajz.
Očistite ga i isecite na kockice. Aleva paprika se dodaje u lonac da se prži. Dodajte paradajz. Šećer se dodaje da ubije kiselost paradajza. Promeša se.
Letnji paprikaš pokriti poklopcem da se sve povrće dobro dinsta.
Voda se zagreva u ekspres loncu. Dodajte čubar i biber. U podlogu janije dodaje se ključala voda.
Kada smesa proključa, počnite da mutite jaja. Ubacujte ih različite krajeve posude da biste ih razdvojili.
Kuvajte dok se jaja ne skuvaju i dok se janija od paprike ne devede na željenu gustinu.
Začinite solju.
Janija sa jajima, paprikom i paradajzom je letnje jelo koje se služi uz hleb.