Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli krastavci sa lovorovim listom

Kiseli krastavci sa lovorovim listom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Kiseli krastavci sa lovorovim listom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Omiljeni kiseli krastavci, ali ovoga puta sa dosta luka u teglama"

Potrebni sastojci

  • kornišoni - 3 kg
  • luk - 3 glavice
  • lovorov list - 6 komada
  • mirođija - 2 grančice suvog cveća
  • piment - 18 zrna
  • biber - 18 zrna
  • so - 12 kašičica
  • šećer - 6 kašika
  • vinsko sirće - 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krastavci se dobro operu.

Očišćeni su od drški i malo odsečeni sa obe strane.

Tegle se peru - velike tegle sa poklopcem na zavrtanj.

Na dno svake tegle sipajte 2 kašičice soli i 1 kašiku šećera.

Dodajte 3 zrna pimenta, 3 zrna crnog bibera i 1 lovorov list.

Luk se opere, očisti i iseče na kolutove.

Dodajte 1 kolut luka na dno tegle.

Sipajte sa 100 ml vinskog sirćeta, pa dobro poređajte krastavce u tegle.

Na vrh stavite 1 kolut luka i deo sušenog cveta mirođije.

Na kraju se u teglu do grla sipa hladna voda.

Tegla sa kiselim krastavcima se vrlo dobro zatvara poklopcem.

Nakon što voda proključa tegle se kuvaju 5 minuta, pa se vade i okreću na drvenu dasku sa poklopcima na dole, tako da ostaju dok se ne ohlade.

Kada se ohlade, okrenite tegle sa kiselim krastavcima sa lovorovim listom normalno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: