Način pripreme
Krastavci se dobro operu.
Očišćeni su od drški i malo odsečeni sa obe strane.
Tegle se peru - velike tegle sa poklopcem na zavrtanj.
Na dno svake tegle sipajte 2 kašičice soli i 1 kašiku šećera.
Dodajte 3 zrna pimenta, 3 zrna crnog bibera i 1 lovorov list.
Luk se opere, očisti i iseče na kolutove.
Dodajte 1 kolut luka na dno tegle.
Sipajte sa 100 ml vinskog sirćeta, pa dobro poređajte krastavce u tegle.
Na vrh stavite 1 kolut luka i deo sušenog cveta mirođije.
Na kraju se u teglu do grla sipa hladna voda.
Tegla sa kiselim krastavcima se vrlo dobro zatvara poklopcem.
Nakon što voda proključa tegle se kuvaju 5 minuta, pa se vade i okreću na drvenu dasku sa poklopcima na dole, tako da ostaju dok se ne ohlade.
Kada se ohlade, okrenite tegle sa kiselim krastavcima sa lovorovim listom normalno.