bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli krastavci bez pasterizacije

Kiseli krastavci bez pasterizacije

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
787
575
Kiseli krastavci bez pasterizacije
01/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
"Već smo mirni, jer ćemo ove zime imati domaće kisele krastavce - recept imamo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na dno tegle stavite jedan sveži list vinove loze, poređajte gusto kornišone, a između njih ubacite beli luk i morođiju.

Kada krastavce dobro poređate, dodajte kašiku semena slačice, tri kašike rakije, kašiku morske soli i sipajte vodu do vrha. Na kraju stavite preko svega još jedan list vinove loze.

Zatvorite poklopcem.

Važno je da tokom prve nedelje svakodnevno promućkate tegle sa kiselim krastavcima.

Čuvajte na temperaturi koja nije viša od 20 stepeni.

Prema ovom receptu, kiseli krastavci bez sterilizacije su ukusni i hrskavi i mogu da izdrže 4-5 meseci, ako se čuvaju u hladnom podrumu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: