Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa belim vinom

Pečeno pile sa belim vinom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Pečeno pile sa belim vinom
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sočno zlatno pečeno pile, koje se može kombinovati sa bilo kojim omiljenim prilogom."

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad oko 1, 2 kg
  • belo vino - 200 ml
  • kravlji maslac - 50 g
  • ulje - 3 kašike
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • brašno - 1 kašičica
  • kečap - 1 kašika
  • uni sos - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pile se očisti i opere vodom. Stavite pile u duboku posudu. Prelijte pile belim vinom i povremeno okrećite celo pile u posudi tako da meso bude u vinu.

Posuda se ostavi u frižideru sat i po. U posudu stavite suve začine, pa ulje i otopljeni kravlji maslac i kečap. Kratko promešati.

Dobijenom mešavinom začina utrljajte piletinu spolja i iznutra. Ako je potrebno, možete dodati još začina za piletinu.

Vratite pile u posudu sa vinom u frižider još najmanje pola sata. Stavite mariniranu piletinu sa gudima na dole i vino u pleh.

Stavite foliju i pecite piletinu u rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 20 minuta. Zatim sklonite foliju i okrenite pile.

Kašikom uzmite malo dobijenog sosa iz pleha i sipajte preko pileta. Možete dodatno posuti začinima. Pecite sa druge strane još 25-30 minuta na istoj temperaturi.

Pečeno pile sa belim vinom možete poslužiti uz grilovane špargle, krompir ili neki drugi omiljeni prilog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: