Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Roze tarator sa cveklom i avokadom

Roze tarator sa cveklom i avokadom

Desislava VasilevaDesislava Vasileva
Početnik
155484
Roze tarator sa cveklom i avokadom
Fotografije: Desislava Vasileva
1 / 3
04/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
5
"Grančica mirođije i trake avokada dostojanstveno krase svaku porciju roze taratora sa cveklom."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice srednje veličine
  • avokado - 1 dobro zreo
  • kiselo mleko - 1 kg, 2 kofice
  • voda - 2 l hladna
  • menta - 2 grančice
  • orasi - 2 kašike
  • mirođija - 1 grančica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu isecite na male kocke. Savetujem vam da koristite najlonske rukavice zbog prirodne boje, koja vam može ofarbati ruke.

Avokado se oljušti, 1/5 se iseče na trakice za dekoraciju, ostatak se iseče na sitne kockice.

Grančice mente su sitno iseckane.

Orasi se mogu koristiti mleveni ili seckani nožem.

Stavite sve sastojke osim mirođije i avokada za ukras u šerpu srednje veličine i promešajte da cvekla oboji kiselo mleko.

Ukusni tarator se može odmah poslužiti.

Za bolji i jači ukus, roze tarator ostaje 2 sata u frižideru.

Grančica mirođije i trake avokada dostojanstveno krase svaku porciju roze taratora sa cveklom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: