Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Roze kiseli kupus sa cveklom u teglama

Roze kiseli kupus sa cveklom u teglama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Roze kiseli kupus sa cveklom u teglama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
15
"Šarene i ukusne tegle za dobar apetit - pomešali smo ružičasti kiseli kupus sa cveklom, može se jesti direktno ili dodati u salatu"

Potrebni sastojci

  • Za oko 15 tegli
  • kupus - 2 srednje glavice
  • cvekla - 2 ili 3 male glavice
  • šargarepa - 10 komada
  • Za rastvor soli
  • himalajska so - 2 kašike na 1 litar izvorske vode
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi - loncu ili lavoru, namenjenom samo za upotrebu u kuhinji, počinjemo da sitno seckamo kupus, a oljuštenu cveklu i šargarepu narendamo. Nakon što je sve pripremljeno, sve dobro promešati - može ručno.

Smesom punite dobro oprane tegle, lagano pritiskajući. U početku možemo napraviti rastvor soli u dvostrukoj dozi - 2 litra vode sa 4 kašike soli i ako nema dovoljno da se napravi još.

Sipamo ga u tegle dok se kupus ne pokrije - do ivice tegle, ne više. Čvrsto zatvaramo poklopce i protresemo! Ostavljamo ih na tamnom i hladnom mestu, obilazimo ih i protresemo svaki dan.

Tako ćete posle 3 nedelje imati gotov kupus sa cveklom i šargarepom, koji možete direktno da jedete kao turšiju/prilog ili da ga oceđen dodate u salatu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: