Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Supa od paradajza»Španska hladna supa salmoreho

Španska hladna supa salmoreho

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Španska hladna supa salmoreho1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Toliko volimo hladne supe, da obavezno sipamo po dve porcije, kako nam dođe"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • beli luk - 2 čena
  • hleb - 250 g, jučerašnji
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • mocarela - 300 g, sitne loptice
  • peršun - 4 struka
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Pola litra vode se stavlja da provri i njom se popari paradajz. Oljušti se.

Hleb se iseče na kriške i natopi se u vodi 5 minuta, nakon čega se ocedi.

Beli luk, paradajz, hleb i maslinovo ulje se pasiraju. Dodaje se so.

Servira se tako što se u svaki tanjir stavlja po malo iskidane mocarele i peršuna isečenog na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: