Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od korenastog povrća

Umak od korenastog povrća

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Umak od korenastog povrća
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Ukusan umak od korenastog povrća koji se odlično slaže sa tostiranim kriškama integralnog hleba, a takođe i kao prilog pečenom mesu."

Potrebni sastojci

  • paškanat - 2 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 1 komad
  • parmezan - 50 g
  • seme bundeve - 3 kašike
  • seme suncokreta - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Korenasto povrće oljuštite i isecite na krupnije komade.

Stavite ga u šerpu, dodajte kašiku soli i toliko vode da prekrije povrće i kuvajte 15-20 minuta dok ne bude gotovo.

Ocedite povrće, ali ostavite vodu i ostavite da se ohladi.

Seme bundeve i suncokreta kratko propržite na suvom tiganju, tek toliko da puste aromu.

Skuvano i ohlađeno povrće zajedno sa čenom belog luka, preprženim semenkama i maslinovim uljem stavite u bokal blendera. Sameljite ih u kratkim impulsima.

Zatim dodajte sitno rendani parmezan, so i biber po ukusu, kao i sitno seckani peršun i mirođiju.

Ukusan namaz dobro promešajte i ako je pregusto dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuvalo povrće.

Ukusan umak od korenastog povrća, koji se odlično slaže sa tostiranim kriškama interalnog hleba. Ova pašteta od povrća idealna je i kao prilog za pečeno meso.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: