Umak od avokada

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
07/09/2019
"Sendviči ili brusketi - umak je jedan i on će zadovoljiti i najistančaniji ukus "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 1 veliki, meki
  • luk - 1/2 glavice, ne velike
  • peršun - 1/3 vezice
  • ljuta paprika - 1 zelena, ne mnogo ljuta
  • so
  • biber - sveže mleven, po ukusu
  • maslinovo ulje - oko 30 ml
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite avokado, prepolovite ga, izvadite košticu i izdubite meki deo sa kore.

Stavite ga u blender ili multipraktik i dodajte iseckani luk, peršun, ljutu papriku, bez semenki, isceđen sok od limuna, začine po ukusu.

Dolijte maslinovo ulje i pustite da se umak umuti dok ne postane gladak. Najukusniji je kada ostanu malo krupniji parčići luka i peršuna.

Sa tako napravljenim sosom možete da mažete bruskete, sendviče ili da ga servirate sa čipsom od povrća ili štapićima.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar