Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Meze»Portobelo pečurke sa lukom u rerni

Portobelo pečurke sa lukom u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Portobelo pečurke sa lukom u rerni
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Tako jednostavne i tako ukusne su ove pečene portobelo pečurke - savršene za prilog od pečuraka ili kao predjelo za vino."

Potrebni sastojci

  • portobelo pečurke - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke čistim četkom, a ako su dosta prljave, perem ih, ali moje su bile prilično čiste.

Isekao sam ih na komade i stavio u tepsiju. Dodajem i luk isečen na rebarca, beli luk na kriške.

Sve prelijem maslacem i uljem, pa stavim u rernu na umerenu temperaturu do kraja.

Potom gotove pečurke posipam mlevenim biberom i seckanim peršunom.

Tako jednostavne i tako ukusne su ove pečene portobelo pečurke - savršene za prilog od pečuraka ili kao meze za vino.

A pečenje pečuraka u rerni takođe ih čini pogodnim za ljude koji izbegavaju prženje ili imaju posebnu ishranu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: