Način pripreme
Pozdrav svima!
Od mene je danas ova seoska janija sa kokoškom sa farme, pripremljena na moj način.
Prvo sam skuvao kokošku u multikukeru, zatim sam odvojio batake, krilca, belo meso.
Polovinu sam iskoristio za janiju od kokoške, drugu polovinu stavio u zamrzivač.
Posle toga se kuvaju svi proizvodi, meso, paradajz, cele paprike, malo ljute, mogu se preskočiti, dosta starog luka, 2-3 glavice, pirinač, šolja za kafu, lovorov list, biber u zrnu i mleveni, čubar, peršun, aleva paprika , so, šargarepa, krompir, 5-6 komada srednje veličine.
Spremao sam jelo na programu za supu. Nisam koristio masnoću, kokoška je dovoljno pustila.
Ja sam svoju porciju seoske janije obilato posuo peršunom, samo ga ja volim.
Ukusno je!
Želim vam veoma lepo veče!