Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Provalone sir sa paradajz sosom

Provalone sir sa paradajz sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Provalone sir sa paradajz sosom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Provalone sir sa paradajz sosom jedemo dok je još topao, uz tost ili bruskete."

Potrebni sastojci

  • provalone sir - 150 g
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • peršun 3 - 4 grančice
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanoj masnoći kratko propržite dva čena belog luka. U njih se dodaje rendani paradajz.

Začinite sos od paradajza solju i prstohvatom mlevenog bibera. Ostavite da se zgusne, a zatim sklonite sa vatre i dodajte seckane listove svežeg peršuna.

Sos se prebacuje u vatrostalnu posudu, a u sredinu se stavlja ploča sira Provalone.

Sir se posipa sa prstohvatom bibera i pokapa sa malo maslinovog ulja. Stavite u rernu i pecite na 180 stepeni petnaestak minuta ili dok pečeni sir lepo ne omekša.

Provalone sir sa paradajz sosom jedemo dok je još topao, uz tost ili bruskete ili italijanski hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: