Način pripreme
Izmrviti kvasac i staviti u mlako mleko, dodati šećer, izmešati i ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira.
Zasebno sjediniti ulje, so i jaje, promešati, umešati nadošli kvasac i malo brašna te sve izmešati varjačom.
Uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji 30 minuta prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na dva dela.
Oba dela testa razviti oklagijom u krug, pa jedan deo testa premazati pavlakom, a preko njega staviti drugi deo rastanjenog testa, te ponovo još malo razviti oklagijom.
Seći na 16 trouglova, uviti kifle i ređati u tepsiju koju ste premazali maslacem.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Nakon toga pogaču premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći 5 minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 190 stepeni te pogaču peći još 20 minuta.
Pamuk pogaču sa pavlakom izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.