Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj sa pečenicom

Pohovani kačkavalj sa pečenicom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pohovani kačkavalj sa pečenicom
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Obogatite svoju trpezu ovim ukusnim predjelom"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 150 g
  • pečenica - 12 komada, tanko rezana
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • brašno - po potrebi
  • jaja - 3 komada
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
  • Za dekoraciju
  • masline - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre je potrebno iseći kačkavalj na štapiče koji će biti srednje dužine, a deblji.

Brašno i jaja staviti u zasebne činije, te u brašno dodati prašak za pecivo, so i izmešati, a jaja umutiti viljuškom.

Ulje usuti u tiganj i zagrejati.

Svaki štapić kačkavalja valjati u brašno, a zatim u jaja. Postupak ponoviti još dva puta.

Pripremljeni kačkavalj pržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju te odlagati na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće.

Preko jedne šnite pečenice položiti drugu šnitu, ali do pola.

Na kraj pečenice staviti pohovani kačkavalj, urolati i pričvrstiti čačkalicom.

Dekorisati maslinama.

Pohovani kačkavalj sa pečenicom je spreman za posluživanje.

Savet: Količinu sastojaka prilagodite svojim potrebama. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: