Način pripreme
Najpre je potrebno iseći kačkavalj na štapiče koji će biti srednje dužine, a deblji.
Brašno i jaja staviti u zasebne činije, te u brašno dodati prašak za pecivo, so i izmešati, a jaja umutiti viljuškom.
Ulje usuti u tiganj i zagrejati.
Svaki štapić kačkavalja valjati u brašno, a zatim u jaja. Postupak ponoviti još dva puta.
Pripremljeni kačkavalj pržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju te odlagati na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće.
Preko jedne šnite pečenice položiti drugu šnitu, ali do pola.
Na kraj pečenice staviti pohovani kačkavalj, urolati i pričvrstiti čačkalicom.
Dekorisati maslinama.
Pohovani kačkavalj sa pečenicom je spreman za posluživanje.
Savet: Količinu sastojaka prilagodite svojim potrebama. Prijatno!