Način pripreme
Vrganji se dobro operu. Naseku se na komade srednje veličine.
U šerpu stavite pola maslaca i malo ulja. Dodajte seckane pečurke i dobro ih propržite. U njih se dodaje polovina aleve paprike i još malo se sve proprži. Ostavite smesu po strani.
U šerpu sipajte sveže mleko i isto toliko vode. Stavlja se na šporet da provri. Začinite solju i biberom. Pustite da se kuva najmanje 5 minuta.
Prženi vrganji se dodaju u mlečnu čorbu. Kuvajte kratko. Koristi se tiganj od pečurki.
Dodajte preostali maslac u njega, malo ulja i preostalu alevu papriku. Kratko se prži.
Ova čorba se dodaje u šerpu škembe čorbe tako što se sipa kroz cediljku.
Beli luk je oljušten i izgnječen u malu posudu. Dodaje se više sirćeta.
Škembe čorba od vrganja se sipa u činiju i služi sa ljutom tucanom paprikom i belim lukom sa sirćetom. Bio bi divan dodatak i jedna prlenka.