Način pripreme
Uzmite veliki lonac i dodajte 1 litar vode, dodajte tablete saharina i dobro promešajte da se rastvore.
Posle toga u vodu dodamo oko 2 kilograma opranih i očišćenih malina, možete ih staviti u frižider da prenoće ili odmah kuvati.
Odabrao sam opciju da ih odmah pripremim. Stavimo lonac na šporet na tihu vatru i počnemo da mešamo. Ovde je veoma važno stalno mešati, jer se vrlo brzo lepi za dno. Da se to ne bi desilo i da domaće slatko posle ne bi mirisalo, mora se mešati.
Kada slatko od malina počne slabije da ključa, povucite ga na stranu i procedite kroz jako fino cediljku i procedite sok sa mesnatim delom maline, bacite samo semenke.
Vratite smesu na šporet da se zgusne i dodajte dva paketića vanile.
Posle oko sat vremena na laganoj vatri, smesa se zgusne i proba se. Uzimajući kašiku slatka i stavljajući ga u porcelansku posudu, kada se ohladi, određujemo koliko je gusto i koliko želimo da bude gusto.
Gotovo domaće slatko bez šećera stavljamo u oprane tegle.
Dobro zatvorite poklopac i stavite slatko od malina u šerpu da se prokuva samo 10 minuta da se poklopci sterilišu.